Ingredients
- 1 secret de porc ibèric
- 200 gr. de mongetes tendres
- 3 patates
- Oli d’oliva
- Sal Maldon
- Sal
- Pebre vermell dolç
- Una mica d’enciam
- Unes fulles de romaní
Preparació
Courem les mongetes tendres i les patates en rodanxes de mig centímetre de gruix, un cop netejades i pelades.
Mentrestant, traurem del secret ibèric el greix que hi trobem per sobre. El tallem a llenques i les daurem (un cop cuita la verdura) en una paella amb unes gotes d’oli d’oliva. Les retirem i les assaonem amb una mica de sal Maldon.
Emulsionem una mica d’oli d’oliva amb mitja cullerada petita de pebre vermell dolç i un pessic de sal al got de la batedora; reservem.
Guarnició de patates i mongetes tendres
A la paella on hem daurat el secret de porc, fregim lleugerament les rodanxes de patata fins que prenguin un color torrat.
Rentem i netegem a fons l’enciam i ens preparem per emplatar.
Al centre hi posarem una mica d’enciam, a sobre una rodanxa de patata, unes beines de mongeta, una altra patata, més mongeta i, per acabar, una darrera rodanxa de patata.
Hi col·loquem al voltant unes tires de secret ibèric i ruixem amb una mica de l’emulsió d’oli d’oliva i pebre vermell.